• Bespaar tot 80% van de gereden kilometers door onze distributiesoftware

Distributiebesparing

Door het werken met één systeem, één app voor de aflevering en één weekplanning ontstaat een enorme besparing in ‘foodmiles’. Foodmiles geven de afstand weer die het product aflegt tot aan de consument. Foodmiles worden vaak gebruikt bij het beoordelen van de impact op het milieu en het broeikaseffect.

Er is een vergelijking gemaakt van één van onze klanten. Als deze klant haar eigen transport zou organiseren (op de meest efficiënte wijze), met het aantal kilometers dat op de huidige wijze is afgelegd en de besparing tussen deze twee.

Zonder dit systeem zou de klant op basis van 296 adressen, vanuit het huidige distributiecentrum,  ruim 11.810 kilometers (foodmiles) moeten afleggen voor één levermoment. Dit is 39,9 kilometer per adres.

Met dit systeem is het totaal aantal foodmiles per levermoment gedaald tot slechts 2.672 kilometer. Per adres is dat ruim 9 kilometer. Dat betekent een forse besparing van 9.138 foodmiles per levering, ofwel 77,4%.

“Door de softwarelicentie zijn wij, als lokale groente en – fruit speciaalzaak, in staat om de HORECA in de regio op professionele wijze te bedienen”.

© Copyright - Quality Control Systems